Kis karácsony, nagy karácsony…

Készen állok a nagy utazásra. A táskámat bepakoltam, kevesebb lett 10 kilónál, nagyon ügyes vagyok. Holnap indulok Indiába… huhh. Ma sokat „ambiztam”, keveredtek a gondolatok és érzések bennem. Bence mondta, hogy a Karácsony a társadalmi identitásunk ünnepe. Ez megérintett. Nagyon igaznak érzem. Azaz ahogy töltjük a Karácsonyt, tükrözi azt, hogy kik fontosak számunkra, kiknek vagyunk fontosak. Ilyenkor érdemes jól „körbenézni”. Ezért lettem ma szomorú. Bár a családommal jól éreztem magam, de hiány érzetem támadt. Eszembe jutottak az utóbbi évek fantasztikus Karácsonyai, a szervezkedés és ahogy a család várt minket.

Boldog Karácsonyt! :-)Ez az indiai utazás sok mindennel összecseng. Most ért véget a céges mandátumom, ezennel szabad vagyok. Lemondtam az eddigi életem egyik meghatározó részéről. S gondoljunk bele, hogy milyen fontos része az embernek a munka, a pénzszerzés. Az egyik legfontosabb identitásunk. Ha megkérdezel egy embert, hogy ki ő, vagy megkéred, hogy meséljen magáról, az első 3 identitást meghatározó válasz egyike lesz az, hogy mivel foglalkozik, ez tuti. S az egyik legnagyobb félelmük is abból adódik az emberek többségének, hogy miből fog megélni. Szóval ezt a részem most magam mögött hagyom, s megköszönöm, hogy eddig segítette az utam. De most valami más készülődik. Indiát egy kapunak élem meg. Kapu az eddigi életem és a leendő életem között. És én most készülök átlépni rajta…

Ráadásul pont most van Karácsony is. Mit is jelent a Karácsony, mi van mögötte?

  1. A szeretet ünnepe. Azaz az elfogadás, a megbékélés és megbocsátás ünnepe, vagyis ilyenkor hajlandóak letenni bizonyos terheket az emberek. Vannak akik csak egy kis időre, vannak, akik örökre. Én most ezt teszem: leteszek terheket, amiket eddig cipeltem… örökre.
  2. Téli napforduló, ilyenkor ugyanis végetér a nappalok csökkenése és újra elkezdenek nőni a nappali órák száma. Ez egy újjászületés metafórája. Vége van egy korszaknak, amiben a természet is az elmúlást, halált tükrözi és újjáéled. Az új korszak fényt és életet hoz, virágzik, ünnepli az élet minden csodáját. Ez is van bennem. Egy részem meghal, lehullatom az életem elszáradt leveleit, hogy új hajtásokat hozhassak. Ez most nem csak a céges dolgokat érinti. Inkább a párkapcsolatra értem… s megértem… elértem.
  3. Jézus és a többi megváltó, félisten születése. Az emberek hiszik, hogy ilyenkor csoda történhet. Megengedik, hogy legyen. Let it be! Na, most én megengedem. Történhet velem bármi. Engedek a sodrásnak, de nem az elsodrásnak. Nem gyártok koncepciókat, terveket. Megengedem, hogy csoda történjen…
  4. Új év, új kezdet.Sokan ilyenkor hoznak meg nagy döntéseket, elhatározásokat az életük fontos eseményeiben. Szó szerint fordulópont. Nekem is. Sok szempontból.

Röviden körülbelül ennyi van bennem. Jó volt kiírni magamból. Ez volt idén az utolsó írásom. Februárban folytatom egy nagyszerű élménybeszámolóval. Addig kívánom mindenkinek, hogy teljenek úgy az ünnepek, ahogy megálmodtátok, hozzon igazi változást az új év, adjon annyi erőt, hogy életetekben is egyre több fény legyen! Virágozzon, ragyogjon millió színekben minden napotok! Na jó, lehet, hogy kicsit cifra lett ez a jókívánság, de legalább szívből jött. :-)

Még egy verset ideírok, bízok benne, hogy sokak szívébe talál… ahogy az enyémbe is tette:

Rumi – Vendéglő

Az emberi lét – vendéglõ
Minden reggel új vendég jön.
Öröm, depresszió, fukarság,
Pillanatnyi tudatosság jön
Mint váratlan vendég.
Üdvözöld õket!
Még ha egy csapat bánat is,
Akik durván kisöpörnek a házból
Minden bútort,
Mégis tiszteld meg õket.
Lehet, hogy valami
Új gyönyörûségnek csinálnak helyet.
A sötét gondolat, a szégyen, a gonoszság
Üdvözöld õket az ajtóban nevetve
És hívd be õket mind.
Légy hálás akárki jön,
Mert mindenkit vezetõül
Küldtek neked.

Bejegyzést írta: Ambrus Péter

Megszállott WordPress és Genesis rajongó vagyok. A WordPress 3.0 megjelenése óta már nem is akarok más weboldal platformmal honlapokat készíteni. Folyamatosan nézem a legfrissebb híreket és trendeket az internet világából. Számos weboldalt üzemeltetek még különböző témákban. Nagyon szeretem a kihívásokat és az új ötleteket, amikből egyelőre nincs hiány.

Speak Your Mind

*