Joseph Kony 2012 – Állítsuk meg Kony-t!

Joseph Kony 2012 - Állítsuk meg Kony-t!Joseph Kony ez elmúlt évtizedekben gyermekek tízezreit rabolta el, a kislányokat prostitúcióra kényszerítette, a kisfiúkból katonákat „nevelt”, akiket akár a saját szüleik meggyilkolására is kényszerített. Büntetésként megcsonkítja vagy megöli őket.

Az amerikai kormány által összeállított listában, amiben összegyűjtötte a világ legveszélyesebb bűnözőit, Joseph Kony az első helyen áll.

Az egyik legszomorúbb dolog, hogy a nemzetközi szinten ismert Kony ellen senki sem tesz semmit, mert az, amit tesz „nem zavar senkit” politikai szinten. Mivel Kony-ról az emberek nem tudnak semmit, ezért a kormányok sem tesznek semmit.

Bár 2011-ben a Kony megállítására létrehozott kampány hatására Obama egy kisebb csapatot küldött Uganda-ba, a sikertelen bevetések hatására most valószínű, hogy visszavonják a katonákat.

A mostani Kony 2012 kampány célja, hogy lehetőleg mindent megtegyenek Kony elfogásáért, hogy megállítsuk ezt a szörnyű dolgot a Földön. Vannak a történelmünkben olyan szakaszok, amikre nem vagyunk büszkék, most lehetőség van arra, hogy egy újabb szakaszt lezárjunk és büszkék legyünk arra, hogy tettünk valamit.

Mit tehetsz azért, hogy megállítsd Kony-t?

Az Invisible Children alapítvány oldalán aláírhatod a kérvényt, hogy az amerikai kormány tegyen valamit Kony elfogásáért. Továbbá lehetőséged van adományozni is, akár csak pár dollárt, amiből az ugandai gyermekek életét javítják és segítik, hogy ne legyenek áldozatok.

A lenti videóban megnézhetitek a Kony 2012 kampány videót:

Néhány gondolat Kony-val kapcsolatban

Az emberiség alszik. Nem is tudják, mit cselekszenek. Szomorú látni a világban, hogy miket engedünk meg, miközben éljük az életünket. Többnyire nem is akarunk tudomást venni ezekről a dolgokról. Mindenki magával és a saját környezetével törődik.

Gondolj bele, hogy ez a helyzet több tízezer gyermeket érint, akik iszonyatosan szenvednek és nem csak ők, hanem a szüleik és a többi ember is. Miért nem teszünk ellene? Mert nem ismerjük őket. Ha a testvéred, szomszédod, ismerősöd vagy az adott városban lakó csinálná ezt, hagynád? Nem hiszem! Ha csak egy gyermekkel történne meg ez, aki a saját gyermeked lenne vagy a szomszédé, egyik ismerősödé, akkor hagynád ezt? Nem hiszem! Akkor miért hagyjuk, hogy több tízezer gyermekkel tegye ezt valaki?

Az emberiség felébredése, a közös tudatra ébredés közel van. Olyan élmény lesz ez, mint valami rémálom után felkelni és mosolyogva tudomást szerezni arról, hogy mindaz, amit álmodtunk, nem is igaz, nem a valóság. Bármi is történt az álomban, egy teljesen másik valóságra ébredünk. A két „valóság” között viszont van kapcsolat, nem véletlen álmodjuk azt, amit álmodunk. Csak olyan dolgok jelennek meg álmainkban, ami a valós életünkben is van, csak az álmunkban összekeverve és átvitt értelemben jelennek meg.

Szóval ha a mostani életünk és állapotunk is csak egy álom, amiből egyszer felébredünk, akkor kérdés, hogy kell-e tennünk valamit vagy csak megvárjuk, míg felébredünk ebből a rémálomból és minden szenvedés és szörnyűség megszűnik?

A válasz szerintem az, hogy igen, kell tennünk, mert ezek a valóságszintek tesznek próbára. A próba lényege a tudatosság, a felelősség és döntés. Ha egy rémálmodban nem oldod meg a helyzetet, akkor az újra és újra visszajön. Nem szabadulsz, amíg szembe nem nézel a „gonosszal”, amíg a félelmed le nem győzöd. Ez a dolgunk ebben a valóságnak hitt álmunkban is, hogy szembe nézzünk a „gonosszal” és legyőzzük a félelmünk. Ne csak sodródjunk az árral, ne mondjuk, hogy nincs mit tenni és ne hagyjuk, hogy mások azt tegyenek, amit csak akarnak, mert egyek vagyunk.

Ha ez egy álom, akkor ne feledd, hogy az álomban szereplő összes karakter te vagy, a te részeid. A világban jelenlevő konfliktusok a te konfliktusaid. A többiek a rejtett részeid és te maga vagy a tudatosságod. Tehát a kérdés, hogy a tudatosságod észreveszi-e a többi részed, szembe néz-e vele.

Most ez a rész nem is Kony-ról szólt, ez így sikerült. Remélem gondolatébresztő volt! Kérlek írd meg a véleményed, gondolatod ezzel kapcsolatban a hozzászólásoknál!

Bejegyzést írta: Ambrus Péter

Megszállott WordPress és Genesis rajongó vagyok. A WordPress 3.0 megjelenése óta már nem is akarok más weboldal platformmal honlapokat készíteni. Folyamatosan nézem a legfrissebb híreket és trendeket az internet világából. Számos weboldalt üzemeltetek még különböző témákban. Nagyon szeretem a kihívásokat és az új ötleteket, amikből egyelőre nincs hiány.

Speak Your Mind

*