Ne ítélkezz előre! Nagy Bandó András – Szalontüdő

„Az előítélet és a valóság furcsa fintora. Most a hajléktalan tűr, vagy a fehérgalléros?” – Nagy Bandó András díjnyertes novellája – Szalontüdő.

Nagyon tetszett ez a kis videó. Nézd meg kétszer, mert másodikra egy teljesen másik kisfilmet fogsz látni…

Bejegyzést írta: Ambrus Péter

Megszállott WordPress és Genesis rajongó vagyok. A WordPress 3.0 megjelenése óta már nem is akarok más weboldal platformmal honlapokat készíteni. Folyamatosan nézem a legfrissebb híreket és trendeket az internet világából. Számos weboldalt üzemeltetek még különböző témákban. Nagyon szeretem a kihívásokat és az új ötleteket, amikből egyelőre nincs hiány.

Comments

  1. Szóhoz sem jutok, annyira jó ez a rövidfilm!
    Köszi, hogy itt bemutattad! :D

  2. És a pécsi vásárban vették fel ezt a kisfilmet!

  3. Gratulálok Tamás!
    Nagyon jó a blog szerkezeti össze állítása!
    Karcsi

  4. Ambrus Edit mondta

    Tényleg kétszer kell megnézni. Nagyon jó ez a kis film. Gondolatok: a fehérgalléros „fehérgallérossága” mögött valószínűleg egy nyitott, érző ember lakozik. Ha nem lenne ilyen, a dolga végeztével akár egy hirtelen döntéssel beülhetett volna a kocsiba, és elmegy egy nívós helyre, mondjuk szalontüdőt enni.De a helyzet kínálkozott és némi habozás után úgy döntött, vagy az ínyencség lila köde kerítette hatalmába, hogy most és itt… A finoman álcázott humor és a bölcs problémamegoldó képessége végül is a film lényege, mindenki teszi a dolgát, kivéve a fehérgallérost, akitől a „jelmeze” szerint más viselkedést várna el az előítéletünk. Persze a csattanó és az arcmimika érzékeny rezdülései, valamint a kamera állások nélkül nem lenne kerek a történet.

Speak Your Mind

*