Dobold magad transzba

Ma megint különleges élményeket szereztem. Igaz nem először voltam itt doboláson, de akkor még nem írtam ezt a blogot.

Szóval a helyszín: Veresegyház. A program: spirituális énklés, dobolás (esetleg a következő alkalom időpontját itt meg is nézhetitek). Nagyon vártam már a mai napot, mert végre elhoztam a darbukámat, így végre „élőben” is kipróbálhattam először, mióta megvettem. Havonta egyszer összegyűlnek páran, hogy doboljanak, énekeljenek. S most már én is, amikor csak megtehetem.

</p>Először lassabb, nyugodtabb ritmusok ütik fel a fejüket, gitár és ének kíséri, majd egyre többen szállnak be a zenébe, míg mindenki hozzátesz valamit a zenéhez. Nehéz leírni azt az élményt, amikor 10-20 ember üt, ráz, csörget, tapsol, dúdol, gitározik, énekel egyszerre úgy, hogy semmi zenei előképzettségük sincs, nincs kotta vagy előre megbeszélt kompozíció. Mindenki, ahogy érzi… és nagyon jól érzi. Minden összhangban. Eggyé válsz a ritmussal, zenével, visz az ár. A zene igazodik az emberekhez, az emberek igazodnak a zenéhez. Egyre gyorsabb, pörgősebb részek jönnek. Már nem kell visszafogni magad, ütheted a dobot ahogy csak akarod. Ezt csináltam én is. Nagyon élveztem. Másfél-két óra elteltével lecsöng. Mindenki elfekszik, s aki akarja kap egy kis energiát.

Nekem hiány érzetem volt. Az előző alkalommal odáig fokozódott a dolog, hogy mindenki állva, dülöngélve, táncolva már nem a normál tudatállapot világában volt, inkább transzban. Sikítozások, kiabálások és a tánc műfaja goa party hangulatát idézi. Ez hiányzott nekem most. Nem kellett sokat várni. Elindítottam egy sámán dob monoton dobogásával. Hamar lettek társak. A végén megjött minden, ami hiányzott. Kezemben a darbukám, amin olyan gyorsan járt a kezem, hogy csak egy csíkot lehetett látni belőle. Húú, nagyon izzott a levegő. Megtelt a terem energiával. Nagyon jó ebben fürödni. A fáradtságot csak utána érzed. Kész extázis. Az idő sem létezik. A sok kevésnek, a kevés soknak tűnhet. Ja, tényleg nem szedtünk be semmit. :-)

A végén pedig a darbukát letéve én is táncoltam egyet. De milyet?! Fél óra alatt úgy kifáradtam, mint máskor egy egész éjszakás tánc után.

Ezt mindenkinek ajánlom, nemre, korra, vallási vagy politikai nézetre való tekintet nélkül. Ezeket úgyis elfelejted arra a pár órára.

Akkor kivel is találkozok a következő alkalommal?

Bejegyzést írta: Ambrus Péter

Megszállott WordPress és Genesis rajongó vagyok. A WordPress 3.0 megjelenése óta már nem is akarok más weboldal platformmal honlapokat készíteni. Folyamatosan nézem a legfrissebb híreket és trendeket az internet világából. Számos weboldalt üzemeltetek még különböző témákban. Nagyon szeretem a kihívásokat és az új ötleteket, amikből egyelőre nincs hiány.

Comments

  1. Ezt nem is mesélted el ilyen részletesen. A kép az a tényleges helyszínen történt? Nagyon jól néz ki!

  2. @Roland: Mondtam, hogy olvasgasd a blogom! :-) Egyébként a kép a tényleges helyet mutatja, sőt élőben még szebb!

Speak Your Mind

*